CSM: Judecătoarea Gabriela Baltag, preşedintele AMR, a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic

24

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, marţi, 16 februarie, că judecătoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamţ, care este şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), a încălcat normele de conduită reglementate de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Gabriela Baltag a încălcat prevederea conform căreia „judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor”, potrivit unui comunicat al CSM transmis marţi.

Conform aceleiaşi surse, hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului în termen de cinci zile de la comunicare, iar hotărârea Plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile.

„Conform dispoziţiilor (…) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârea Secţiei pentru judecători prin care se constată încălcarea normelor de conduită reglementate de Codul deontologic rămasă irevocabilă se depune la dosarul profesional al magistratului”, se mai precizează în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News