CSM: Pe 31 august începe concursul de admitere la INM şi în magistratură

CSM anunță că pe 31 august se va desfășura prima etapă a concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură, constând în proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.

Potrivit unui comunicat al CSM, la concursul de admitere la INM s-au înscris 4.073 de candidați, dintre care vor participa la prima probă 4.028 de candidați, conform tabelului final privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concurs publicat pe site-urile CSM și INM.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 160 de locuri de auditori de justiție, din care 80 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător, iar 80 de locuri pentru ocuparea funcției de procuror.

Proba eliminatorie se va desfășura la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Universitatea „Nicolae Titulescu” și Universitatea „Titu Maiorescu” din București, conform programului de desfășurare a primei etape a concursului de admitere la INM.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris 1.007 de candidați, dintre care vor participa la prima probă 974 de candidați, conform tabelului final privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concurs.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor și a 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Proba eliminatorie va avea loc la sediul Universității „Româno — Americane” din București, conform programului de desfășurare a primei etape a concursului de admitere în magistratură.

Ambele concursuri vor începe la ora 09,00, accesul candidaților în sală fiind permis între orele 07,30 — 08,30, numai pe baza actului de identitate (BI/CI sau pașaport).

Listele cu repartizarea candidaților pe săli se vor publica pe paginile de internet ale CSM și INM în data de 29 august și vor fi afișate pe ușile sălilor în care se desfășoară proba.

Pentru desfășurarea în bune condiții a celor două concursuri și înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudă, au fost instituite măsuri de securitate adecvate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata