CSM transmite că Birchall a lansat afirmații eronate:Alegație cu scopul decredibilizării Consiliului

CSM reacționează la declarațiile Anei Birchall cu privire la absența unui răspuns al Consiliului privind rapoartele GRECO și arată că afirmațiile ministrului Justiției sunt contrazise de lege, subliniind că au fost lansate eronat pentru a decredibiliza activitatea instituției.

„Precizările Consiliului Superior al Magistraturii față de dezinformările ministrului justiției, Ana Birchall, care impută Consiliului Superior al Magistraturii „uzurparea atribuțiilor Ministerului Justiției” prin inițierea unor propuneri de modificare legislativă şi întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO: Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătățirii cadrului normativ necesar bunei desfășurări a activității judecătorilor și procurorilor”, informează CSM, printr-un comunicat de presă publicat pe Facebook.

În ceea ce privește întârzierea transmiterii poziției privind cele două rapoarte GRECO, Consiliul subliniază că dezbaterea nu a avut loc deoarece cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absenței unor membri.

„Afirmațiile ministrului justiției, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegația acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenționat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activității Consiliului Superior al Magistraturii”, mai arată sursa citată.

Precizările vin după ce Ana Birchall a declarat, miercuri, că a așteptat un punct de vedere de la CSM, dar „CSM era preocupat să modifice legea ANI”.

Birchall a mai anunțat că nu a primit punctul de vedere de la CSM pe raportul GRECO și MCV. Ministrul a afirmat că speră ca în cursul zilei de miercuri să primească punctul de vedere solicitat de la CSM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata