Cu ce proiect vine Elon Musk, care poate schimba din temelii lumea în care trăim?

În cadrul evenimentului Tesla AI Day,  miliardarul Elon Musk a prezentat un robot humanoid, gândit pentru a prelua sarcinile repetitive din piaţa muncii, introducând astfel în spaţiul public un concept despre care se discută tot mai mult în ultimii ani, potrivit Bloomberg.

Din punct de vedere social, Tesla Bot este gândit pentru a elimina sarcinile „periculoase, repetitive şi plictisitoare”, cum ar fi ridicarea unor obiecte sau drumul până la magazin pentru alimente, a explicat Musk. Prototipul ar putea fi lansat chiar anul viitor.

„Practic, în viitor activităţile fizice vor fi o alegere”, a declarat Elon Musk, care susţine că Tesla este ca mai mare companie de robotică din lume.

De altfel, robotul a reprezentat atracţia principală în cadrul Tesla AI Day, care este un eveniment, în care inginerii vin cu prezentări extrem de tehnice prin care ilustrează avansul tehnologic al Tesla în domeniul vehiculelor autonome. Scopul principal al evenimentului este atragerea de talente în cadrul companiei.

În contextul inovaţiei, Elon Musk este cunoscut pentru faptul că prezintă produse care sunt mai aproape de stadiul de idee decât de cel de prototip. În noiembrie 2017, el a prezentat o camionetă Tesla, însă aceasta ar putea fi văzută de public cel mai devreme în 2022.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata