Cu o tranzacție de 25 miliarde dolari Aramco discută achiziția Reliance Industries

YahooFinance a informat că  saudiții de la Aramco intenţionează să achiziționeze compania Reliance Industries, într-o tranzacție evaluată la 25 de miliarde dolari.

În  contextul economico-bursier, în urmă cu un an, grupul petroliero-telecom indian Reliance Industries a devenit cea de-a doua companie din domeniul energetic din punct de vedere al valorii bursiere, depășind mult mai cunoscutul gigant american Exxon Mobil.

Astfel, capitalizarea de piață a firmei indiene a atins atunci 189 miliarde de dolari, în timp ce cea a Exxon a coborât la 185,58 miliarde dolari.

Din punct de vedere al clasamentului, pe primul loc se situa în continuare Aramco, cu o capitalizare de piață de peste 1,7 trilioane de dolari, atunci firma saudită fiind cea mai valoroasă companie din lume şi nu numai din sectorul energetic, cu o cotație peste cea a Apple, Amazon, Microsoft sau Alfabet.

În prezent, Reliance Industries este controlată, potrivit Bloomberg, de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, și administrează cel mai mare complex de rafinării din lume.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata