Cuc: Analizez posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva Mădălinei Mezei

Ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă, într-un mesaj publicat pe Facebook, că analizează posibilitatea legală de a formula o plângere penală împotriva fostului director general al TAROM, Mădălina Mezei, pentru infracţiunea de „inducere în eroare a organelor judiciare”.

„După consultarea cu avocaţii mei, în lumina dezvăluirilor nereale din spaţiul public ale numitei Mezei Mădălina, dar şi pe baza celor afirmate de către aceasta în faţa organelor judiciare, analizez posibilitatea legală de a formula o plângere penală pentru infracţiunea de ‘inducere în eroare a organelor judiciare’, prevăzută de art. 268 Cod penal”, a scris Cuc.

Şeful interimar de la Transporturi îi cere Mădălinei Mezei să înceteze „a mai târî structuri ale statului român în aceste declaraţii”.

„Îi solicit public doamnei Mezei să renunţe la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor fie societatea TAROM în retorica domniei sale aservită unor interese de campanie. Îi pot înţelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez să înceteze a mai târî structuri ale statului român în aceste declaraţii. Cât despre presupusa mea ‘bătaie de joc’ în legătură cu ‘cariera şi profesia Domniei sale’, îi reamintesc doamnei Mezei că i-am dat numeroase şanse să se afirme în calitate de director general al TAROM, însă rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine. Nepotismul, interesele personale şi lipsa totală de implicare managerială sunt chestiuni deja de notorietate publică în ceea ce o priveşte. De astăzi înainte, cetăţeanul Răzvan Cuc va aborda această chestiune, prin raportare la instituţiile abilitate ale statului”, afirmă Răzvan Cuc.

Totodată, el dă asigurări că niciodată nu a dispus şi nici nu a cerut vreo măsură care să afecteze siguranţa ori interesele cetăţenilor români.

„Pentru corecta informare a opiniei publice arăt că, în toată cariera mea profesională, niciodată nu am dispus ori cerut vreo măsură de natură a afecta siguranţa ori interesele cetăţenilor români”, spune acesta.

Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a afirmat, luni, că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, „a trecut o linie” atunci când a considerat „că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om”.

„Eu cred în familie, în carieră şi TAROM. TAROM este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva”, a declarat Mezei la ieşirea din DNA.

Mădălina Mezei s-a prezentat, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiată, în calitate de martor, într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie, după ce l-a acuzat public pe Răzvan Cuc că, în ziua moţiunii de cenzură, acesta i-ar fi cerut să reţină aeronave la sol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata