Culmea achiziţiilor publice: ceasuri de 700.000 de euro, suflate cu aur

– Administraţia Parcurilor vrea să înfrumuseţeze Capitala cu 20 de ceasuri strălucitoare, cu carcase din cristal de înaltă calitate şi ornamente aurite.

.

Trei milioane de lei. Adică aproximativ 720.000 de euro. Atât e dispus să cheltuiască şeful Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Radu Popa, pentru repararea/recondiţionarea/ înlocuirea mai multor ceasuri publice din Capitală.

În timp ce guvernul vrea să strângă cureaua sectorului bugetar, iar bucureştenii îşi rup maşinile în gropile apărute peste noapte, Administraţia din cadrul primăriei se gândeşte la „importanţa estetică” şi „necesitatea creării unui peisaj agreabil şi util”.

În traducerea ALPAB, „peisaj agreabil” înseamnă ceasuri cu capace protectoare din cristal şi elemen te ornamentale suflate cu aur industrial de 24 carate.

Concret, instituţia condusă de Radu Popa va organiza o licitaţie, la sfârşitul acestei luni, pentru „a reabilita” cele 20 de ceasuri pe care le are pe listă.

Potrivit anunţului de participare, publicat de ALPAB pe site-ul internaţional de licitaţii, noile mecanisme ce vor fi montate în pieţe şi parcuri le vor „gâdila” urechile trecătorilor cu muzică „folk, clasică, patriotică, populară şi specială de Crăciun”, în funcţie de eveniment.

Fiecare ceas va avea în memorie cel puţin 30 de melodii, dar şi posibilitatea de programare în sistem de „Linişte”, pe timpul nopţii.

Ca să nu rămână datori la categoria „tichie de mărgăritar”, şefii de la Parcuri au decis ca zece dintre ceasurile după care se vor ghida bucureştenii să strălucească. Pe capacele protectoare, din „cristal de înaltă calitate, securizat”, va fi scris numele zonei şi cuvântul „BUCUREŞTI”.

„Literele, în relief, vor fi şi aurite cu aur de 24 carate.” Întrebaţi de ce vor metal preţios pe ceasuri, ALPAB spune că „aurul folosit la literele/cifrele ceasurilor va acoperi doar suprafaţa acestora”. Cât despre costuri – „suma a fost stabilită în urma unor calcule de către specialiştii instituţiei”.

Integral în Evenimentul Zilei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata