Cum a zguduit un broker preţul petrolului din cauza unei beţii

– Steve Perkins, trader pe contracte futures în cadrul companiei de brokeraj pe petrol PVM, a cumpărat 7 milioane barili de petrol în timpul unei tranzacţii nocturne în timp ce se afla în stare de ebrietate. Rezultatul? Preţul petrolului a urcat la maximul ultimelor opt luni.

Nu este nimic neobişnuit pentru traderi să se întrebe cum de au „mâncat” atâţia bani după o noapte de beţie în oraş.

Steve Perkins a întâmpinat dificultăţi mult mai mari în a-şi aminiti ce s-a întâmplat, comparativ cu colegii săi atunci când şeful său l-a sunat într-o dimineaţă pentru a-l întreba ce a făcut cu 520 de milioane de dolari din banii firmei.

Era 30 iunie 2009, ora 7:45 dimineaţă, când brokerul cu experienţă, angajat în cadrul PVM Oil Futures, a fost contactat de un oficial al companiei şi a fost întrebat de ce a cumpărat 7 milioane de barili de petrol la miezul nopţii.

Brokerul în vârstă de 34 de ani a declarat iniţial că şi-a petrecut noaptea făcând tranzacţii în contul unui client. În momentul în care el a refuzat să pună clientul în legătură cu oficialii companiei pentru ca tranzacţiile să poată fi aprobate, povestea a început să devină suspicioasă.

Până la ora 10 dimineaţa devenise evident că Perkins era vinovat de creşterea preţului mondial al petrolului până la un nivel record pentru ultimele opt luni. Motivul era o beţie care i-a provocat acestuia o amnezie temporară.

Sursa: Ziarul Financiar


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata