Cum au scos 1.000 de italieni din România 200 de milioane de euro, bani negri

În urma proiectului de aministie fiscală a guvernului italian s-a descoperit că 1147 de italieni deţineau în România 198 de milioane e euro. Banii au fost repatraiţi în Italia între 15 septembrie 2009 şi 30 aprilie 2010, informează Realitatea.net.

200.000 de transferuri de bani, cu o valoare medie de 500.000 e euro, au fost realizate către băncile italiene între 15 septembrie 2009 şi 30 aprile 2010, în urma unui decret de aministie fiscală, anunţă publicaţia economică Professione Finanz.Potrivit trezoreriei, vasta operaţiune de repatriere a banilor a adus 5,6 miliarde de euro la buget Italiei.

Prin scutul fiscal, italienii au plătit între 5 şi 7% impozit pe veniturile repatriate, în funcţie de data la care s-au hotărât să transfere banii spre Italia.

Dacă de la alte ţări cunoscute drept paradisuri fiscale cum ar fi Elvetia, Luxemburgul şi San Marino – fiscul italian se aştepta să obţină sume importante, surpriza au constituit-o ţari care nu sunt pe listele negre sau gri ale OCDE, printre care se numără şi România.


Citește și
1 Comentariu
  1. Lorenzo spune

    Banii au plecat din Romania si au luat drumul Italiei. Insa nu asta este important ci faptul ca Italia este una dintre tarile cu probleme de deficit bugetar si care va fi ajutata de UE prin planul de 750 mld euro pentru salvarea monedei unice. Marea majoritate a banilor vin de la BCE si FMI insa 60 mld vor veni de la statele UE, printre care si Romania. De unde va scoate Romania 2 mld de euro, partea de contributie din acest program? Foarte simplu : de la pensionari prin impozitarea pensiilor. Deci Italia, pe langa „ajutorul” despre care se vorbeste in articol va mai primi de la Romania un altul. Si asta pentru ca Marinelu vrea asa. Normal sa fim priviti ca un popor de loosers.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata