Cum devii mason în România: „prin rude, prieteni sau alte surse”

Tudorel Niţulescu a devenit, în data de 7 mai 2010, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României, una dintre multele loji masonice din România.

Marea Lojă Naţională a României este recunoscută oficial de Marea Lojă a Franţei şi este membră fondatoare a Marii Loji Unite a Europei (GLUDE), scrie Cotidianul.

Tudorel Niţulescu a specificat faptul că unele dintre obiectivele sale ca Mare Mastru este instituirea „respectului pentru cutumele masonice începând cu disciplina şi o totală transparenţă financiară”.

„Aşa cum mă aşteptam, reacţiile în interiorul Marii Loji Naţionale a României la poziţia mea au avut şi alte conotaţii decât cele normale. Cu toată convingerea că este un lucru necesar, voi continua pe această linie a disciplinei, a respectării constituţiei masonice, a consolidării. Din punctul meu de vedere, numai aşa vom putea clădi pe baze solide această şcoală a caracterelor, care este masoneria”, a declarat Niţulescu.

Porţile masoneriei nu se deschid la prima bătaie

Întrebat cum poate cineva deveni mason, Niţulescu răspunde: „nimeni nu este invitat să facă parte din masonerie. Informaţia colaterală prin rude, prieteni sau alte surse, printr-o introspecţie a sufletului şi năzuinţelor sale de o viaţă, omul poate bate la porţile masoneriei. Ele nu se deschid la prima bătaie pentru că şi viaţa, cu bune şi rele, te invită la bucurie şi plăcerea de a trăi după lungi încercări”.

Există politicieni masoni?

Niţulescu a recunoscut că în toate sferele de activitate „există bărbaţi români iniţiaţi” inclusiv în toate guvernele care au fost până în prezent.

„Dar acest lucru nu este unul cu putere de convingere vizavi de evoluţia postdecembristă a masoneriei române. Ca în orice lucru bine făcut, este nevoie de răbdare şi de renaştere a valorii naţionale, care au fost distruse prin închisori sau şantiere naţionale.

Trebuie să ţinem cont de faptul că în perioada comunistă masoneria a fost interzisă. Iată câteva motive pentru care invit la răbdare, la echilibru. Dacă ar fi să fac o comparaţie între România paşoptistă şi cea actuală, aş spune că statul român, România modernă, a fost făcut de masoni, în timp ce România postdecembristă, de politicieni”, comentează Niţulescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata