„Cum mi s-a furat creditul de pe telefonul mobil”

– Un bucureştean de 39 de ani reclamă Vodafone că nu l-a protejat împotriva unei persoane care s-a dat drept angajat al firmei, i-a cerut date personale şi apoi i-a luat creditul de pe telefon.

Sorin Bădoiu, un bucureştean în vârstă de 39 de ani, reclamă că i s-a furat credit de pe telefonul mobil, în valoare de 35 de euro, de către o persoană care s-a dat drept angajatul firmei Vodafone.

De cealaltă parte, reprezentanţii companiei de telefonie mobilă susţin că apelul prin care bărbatul a rămas fără bani nu a fost făcut de vreun angajat al lor şi explică cum trebuie să procedeze clienţii ca să se ferească de astfel de înşelătorii.


Hoţul s-a dat drept angajatul firmei Vodafone

În urmă cu două săptămâni, Sorin Bădoiu a primit un apel telefonic de la o persoană care a pretins că lucrează la Vodafone şi care i-a spus că, dintr-o eroare, contul lui a fost încărcat cu 35 de euro.

„Mi-a spus că trebuie să reseteze serverul şi, ca să nu rămână înregistrate pierderile, trebuie să tastez un cod. Mi-a cerut ultimele patru cifre din CNP. Am refuzat să i le dau spunându-i că am o parolă şi că ei ar trebui să o cunoască”, spune bucureşteanul.

Atunci i-au cerut parola de bază pentru a rezolva lucurile. „Am tastat ultimele patru cifre şi, pentru că nu a mers, i-am spus că de vină ar putea fi faptul că mai am un număr de telefon, care e la soţie. Mi-au cerut să iau legătura cu soţia şi să-i spun că o să fie sunată de ei”, adaugă el.

După ce şi-a anunţat soţia, Sorin Bădoiu a sunat la Vodafone. „Mi-au spus că nu e nimic în neregulă cu conturile şi că cineva încearcă să mă păcălească. I-am cerut operatoarei să blocheze imediat orice transfer bancar şi ea m-a asigurat că rezolvă. Când am reuşit să dau de soţie, ea deja făcuse tot ce îi zisese individul”, afirmă Sorin Bădoiu. Ulterior, i-au confirmat şi de cei de la Vodafone faptul că de pe numărul soţiei se transferaseră 35 de euro.

Continuarea în Evenimentul Zilei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata