Cum pierde statul şi câştigă Culiţă Tărâţă

– Afacerea parlamentarului Culita Tarata, aflat mai nou in tabara PD-L, din Insula Mare a Brailei, a generat plati la buget sub forma de arenda in cuantum de 2,2 milioane ROL/ha, dar a supt subventii de la statul roman sau Uniunea Europeana de 4,55 milioane ROL/ha.

.
TCE 3 Brazi SRL Piatra Neamt, firma familiei Tarata, a platit arenda din toamna lui 2001, cand a devenit partener de afaceri al statului, de circa 123,3 miliarde ROL, dar a beneficiat de diferite forme de sprijin insumand 255,2 miliarde ROL, adica dublul arendei, informează Ziare.com.

Mai exact este cazul tipic de afaceri de succes pe timp de criza. Cel mai consistent sprijin financiar de care a beneficiat arendasul a fost cel pe unitatea de suprafata, respectiv 123,3 miliarde ROL.

Practic, din banii primiti ca subventie la hectar, Culita Tarata isi achita toate datoriile catre Agentia Domeniilor Statului, proprietarul terenului de 56.000 hectare.

Pe fundalul unor nemultumiri de ordin salarial, lucratorii din insula isi acuza angajatorul ca trage in piept statul prin subevaluarea cantitatilor de produse recoltate din insula pentru ca astfel sa-si diminueze obligatiile fiscale.

Si daca tot vorbim despre obligatiile fiscale, trebuie punctat ca la finele primului trimestru al acestui an TCE 3 Brazi inregistra datorii la bugetul general consolidat in cunatum de aproape 120 miliarde de lei vechi.

CITITI SI

Culiţă Tărîţă a donat “TCE 3 Brazi” şi… a pierdut mărcile “Monitorul”!

.

Citește și
1 Comentariu
 1. vyctor spune

  Tarata e un mincinos, un impostor, un profitor, un tradator

  După ce trădat PSD, apoi pe Mircea Geoana, apoi pe Victor Ponta
  CULIŢĂ TĂRÂŢĂ ŞI-A TRĂDAT ALEGĂTORII!
  • Deputatul trădător a votat pentru tăierea pensiilor

  – Noiembrie 2008 – Tărâţă candida sub sloganul “Un om de cuvânt” şi promitea “Voi duce in parlament glasul tăranului român şi al pensionarului din colegiul 3 Neamţ”
  – 15 iunie 2010 – deputatul trecut la aşa zişii Independeţi a votat fără nici o remuşcare pentru tăierea pensiilor cu 15 %, condamnand la moarte prin lipsa banilor pentru medicamente si mancare pe pensionarii care l-au votat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata