Cum s-a copiat la BAC 2010

O parte dintre liceeni au aflat ieri că nopţile sacrificate pentru învăţat au dat roade, după ce au văzut rezultatele la BAC 2010. Alţii au fost mulţumiţi că efortul de a le cumpăra „neatenţia” supraveghetorilor a fost încununat de succes la examenul de BAC din acest an, scrie Evenimetul Zilei.

Cu excepţia celor câteva note de 10 şi a gradului mare de promovabilitate, „bilanţul” de la BAC 2010 poate fi tradus altfel: numărul elevilor eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze este mai mare decât în anii trecuţi (peste 200 în total), doi profesori de la un liceu din Bacău se află în arest după ce au fost surprinşi luând mită, iar 41 dintre lucrări au fost anulate la un centru de examinare din Cluj, după ce au existat suspiciuni că ar fi fost xeroxate.

Au existat însă şi cazuri în care, la fel ca în alţi ani, elevii au făcut cu succes chetă pentru a plăti „neatenţia” profesorilor supraveghetori, astfel încât să se poată „inspira” sau „consulta” între ei. Cum a fost posibil acest lucru, în anumite centre din ţară povestesc chiar elevi care acum, aş teaptă să primească diploma de Bacalaureat.

BAC 2010: Povestiri din sala de examen

„S-au strâns bani. Am făcut chetă înainte să intrăm în sală, am dat câte 20 de lei fiecare şi, la 20 de minute după ce s-au dat subiectele, au venit şi rezolvările”, rezumă un băiat modul în care s-a derulat proba scrisă la limba şi literatura română.

La alte licee, după ce au intrat în sala de concurs, elevii au trebuit să găsească tot felul de metode pentru „a plasa” banii. „Am dat fiecare câte 25 de lei. I-am adunat în clasă, pe sub bancă, dar supraveghetoarele ne vedeau. Apoi i-am băgat într-un pachet de şerveţele şi l-am pus pe catedră, sub geanta uneia dintre profesoare”, explică un alt elev „trucul” folosit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata