Cum să-ţi protejezi contul bancar

În privinţa tranzacţiilor pe internet, acestea ar trebui efectuate numai de acasă, de pe calculatorul personal, pe care ar trebui să fie instalate un antivirus, firewall şi programe anti-spyware.

Pentru a avea un cont bancar sigur şi a vă feri de surpriza de a vă trezi fără bani, ar trebui să fiţi atenţi la tranzacţiile pe care le faceţi pe internet, dar şi să ţineţi cont de cât de sigură este banca unde deschideţi contul.

Adevărul
a întocmit un set de regului pentru a vă proteja conturile bancare. În privinţa tranzacţiilor pe internet, acestea ar trebui efectuate numai de acasă, de pe calculatorul personal, pe care ar trebui să fie instalate un antivirus, firewall şi programe anti-spyware.

Parola trebie să fie una complicată, formată şi din litere şi din cifre, iar după fiecare accesare trebuie să vă deconectaţi. De asemenea, trebuie să informaţi banca dacă sesizaţi vreun transfer suspect.

Pentru a avea sisteme de securitate solide o bancă trebuie să fie monitorizată de sistemul intern, de către autorităţi şi de către BNR. Chiar şi în acest caz, pot apărea incidente neplăcute, factorul uman fiind cel mai vulnerabil.

În cazul unei fraude, banca este obligată prin lege să despăgubească, iar BNR-ul garantează că, în cazul unui faliment, clienţii vor fi despăgubiţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata