Cum scad salariile şi pensiile dacă pică moţiunea. Vezi cu cât vor fi diminuate


– Dacă moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament, iar opoziţia nu va contesta la Curtea Constituţională salariile bugetarilor, pensiile, dar şi alte indemnizaţii vor fi tăiate. Şi asta pentru că ar intra imediat în vigoare măsurile de austeritate pregătite de executiv.

Imediat ce legea care conţine măsurile de austeritate este publicată în monitorul oficial, salariile tuturor bugetarilor vor fi reduse cu 25 de procente, anunţă Realitatea.net

Astfel, un învăţător va primi un salariu cu 225 lei mai mic. La fel de mult vor pierde din salariu şi preoţii. Profesorii vor primi în medie cu 300 de lei mai puţin la salariu, iar medicii cu 350 de lei, la fel ca şi actorii.

Poliţiştii vor ajunge la un salariu mediu de circa 1.200 de lei, în scădere de la aproximativ 1.600 de lei, în timp ce militarii vor pierde în medie la salariu în jur de 500 de lei.

Pe lista tăierilor se află şi pensiile şi ajutorul de şomaj. Ambele vor fi reduse cu 15 procente. Indemnizaţia de şomaj va coborî la 382 de lei lunar, iar pensia medie va ajunge la mai puţin de 600 de lei.

Tot cu 15 la sută va fi redusă şi indemnizaţia pentru creşterea copilului şi, în plus, mămicile nu vor mai primi nici trusoul pentru nou-născuţi. Eliminat va fi şi ajutorul pentru tinerii căsătoriţi, în valoare de 200 de euro. Şi parcă nu ar fi de ajuns, autorităţile vor să economisească bani şi din eliminarea subvenţiilor pentru încălzire sau a biletelor de odihnă pentru pensionari.

Citește și
1 Comentariu
  1. yed spune

    Traim in tara lui Base bestia pe care cei ce l-au votat isi vor taia mainile!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata