Cum scapă bugetarii de concediere? Îşi iau concediu medical!

– O hernie de disc şi o spondiloză mai mult sau mai puţin dovedite au salvat numeroşi şefi de instituţii publice ameninţaţi cu concedierea. Alina Tănăsescu (35 de ani), şefa Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, e plătită degeaba din banul public de mai bine de opt luni, de când e în concediu medical, scrie Adevărul.

Unul dintre cele peste 18.000 de concedii de boală raportate în judeţul Dolj este chiar al şefei Casei de Asigurări de Sănătate, Alina Tănăsescu. Concomitent cu vântul de schimbare de la vârful tuturor instituţiilor publice din teritoriu, pe 21 septembrie anul trecut, Alina Tănăsescu a adus la CAS un concediu medical din care reieşea că suferă de hernie de disc. Şi nu a mai revenit nici până în ziua de astăzi la serviciu.

Boala gravă de care suferă nu a împiedicat-o însă să profite de câte un moment de relaxare. La 19 mai, Alina Tănăsescu a fost văzută savurând o îngheţată la una dintre terasele din centrul Craiovei. „Sufăr de hernie de disc, asta nu înseamnă că trebuie să stau imobilizată la pat! Mi s-a recomandat multă mişcare, aşa că fac şedinţe de fizioterapie şi kinetoterapie. Nu am venit la serviciu pentru că nu pot să stau în picioare şi nici pe scaun”, a mai spus Alina Tănăsescu.

De altfel, anul trecut în luna octombrie, când vântul schimbării şefilor de instituţii a început să bată tot mai tare, aproape toate deconcentratele din judeţul Dolj nu aveau directori, aceştia fiind în concedii medicale. Întrucât Codul muncii interzice concedierea în timpul concediului medical, şefii ameninţaţi cu descăunarea s-au îmbolnăvit toţi ca la comanadă.

Reprezentanţii CAS Dolj spun că nu este nimic în neregulă cu concediul prelungit al preşedintei şi că aceasta a fost chiar controlată săptămâna trecută, conform noilor norme. Reprezentantul CAS care a mers la verificare, un subaltern al Alinei Tănăsescu, a găsit-o acasă.

Citește și
1 Comentariu
  1. Raddu spune

    „nu pot să stau în picioare şi nici pe scaun” Pai, ar putea sa stea pe burta atunci?
    Codul Muncii tb modificat drastic! Concedierile sa se poata face mult mai usor, ceea ce se intampla acum duce tara in faliment.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata