Cum scapi de amenzile pentru concedii medicale

Pacientii care nu sunt gasiti acasa la controlul in concediul medical sau medicii care elibereaza concedii fara sa ceara anumite acte ar putea scapa de sanctiuni daca depun contestatii.

Corpurile de control ale caselor de asigurari de sanatate au intrat in alerta si controleaza la sange modalitatea de acordare a concediilor medicale, potrivit EVZ.

In numai trei saptamani de controale, amenzile pe care le-au incasat de la doctori si pacienti au depasit 900.000 de lei.

Din cei 1.500 de medici care au dat concedii si au fost controlati, au fost gasite nereguli in 336 de cazuri. Oficiali ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sustin ca aceasta actiune are scopul de a dimina din abuzurile care se fac in acordarea concediilor. Medicii spun insa ca sunt amendati in mod abuziv fara sa fie instruiti in prealabil.

Pacientii aflati in concedii care nu sunt gasiti acasa si au o justificare pot depune contestatie la casa de asigurari. Legea prevede ca in declaratia data de pacient, medicul va mentiona daca exista vreun tratament care impune parasirea domiciliului de catre bolnav.

Citește și
1 Comentariu
  1. daniela spune

    o metoda de a scapa de amenda este ca in declaratia in care pacientul trebuie sa mentioneze domiciliul unde poate fi controlat,sa treaca o statiune de tratament dintr-o alta tara…..de preferat una indepartata….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata