Cum se vor da bugetarii afară: grila de criterii după care şefii trebuie să „taie”

„Conform legii 188, se discută între sindicate şi conducere aplicarea criteriilor privind disponibilizările. Printre criterii, se numără regula «ultimul venit, primul plecat», concedierea unuia dintre soţi dacă ambii lucrează acolo, numărul de sancţiuni primite, dacă e cazul, şi gravitatea lor şi aşa mai departe. Asta în teorie. În practică, procesul de disponibilizări va fi unul puternic politizat”, a declarat pentru Gândul Vasile Marica, liderul Sed Lex, reprezintantul funcţionarilor publici.

În timp ce, la Bucureşti, miniştrii încă mai calculează câţi bugetari trebuie daţi afară pentru a respecta bugetul de cheltuieli salariale aprobat de FMI, la nivel local, primarii şi directorii din administraţia publică fie încă mai aşteaptă „lista neagră de la centru”, fie încep deja să facă primele tăieri.

În teorie, reducerea cu până la 100.000 de angajaţi a numărului total de bugetari în următoarele luni se va face în urma unei analize concrete, în care se pun în balanţă o serie de factori, de la calificativele primite de angajaţi la vechimea pe care o au la locul de muncă. În practică însă, susţin sindicaliştii, s-ar putea ca disponibilizările să nu fie chiar atât de transparente.

Citește și
1 Comentariu
  1. gino spune

    politica si pila cea mai tare.esti cotizant pdl este ok,daca nu nu se tine ce ai facut si cat de bun esti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata