Cum va fi afectată piaţa rezidenţială de reducerea salariilor bugetare

Masura de reducere a salariilor din sectorul public este considerata mai buna fata de vechiul proiect, care includea majorarea TVA si a cotei unice, insa ar putea duce la cresterea numarului de apartamente executate silit, principalele victime fiind bugetarii cu rate prea mari, sustin jucatorii din piata imobiliara, conform unui articol publicat de Wall-Street.

Reducerea salariilor din sectorul public cu 25% va creste numarul apartamentelor executate silit de catre banci, intrucat multi dintre bugetarii care au credite ipotecare se vor gasi in imposibilitatea de a-si mai plati ratele, este de parere analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Opinia analistului imobiliar este impartasita si de Adrian Crivii,  presedintele companiei de evaluare Darian. Desi considera ca reducerea salariilor pentru bugetari este cea mai buna si probabil singura masura ce poate avea un efect pozitiv asupra economiei reale, implicit asupra industriei imobiliare, el nu exclude consecinte negative.

Radu Zilisteanu a declarat ca, in cel mult doua luni de la punerea in practica a scaderiii salariale pentru cei din sectorul public, numarul executarilor silite va incepe sa creasca. Astfel, intreaga piata rezidentiala va fi afectata, in principal cea a locuintelor vechi, in care se fac cele mai multe tranzactii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata