Cumpărătorii Planorama cer sprijin autorităţilor pentru a se muta în locuinţele achitate de doi ani

Cumpărătorii din ansamblul Planorama, în insolvenţă, cer implicarea autorităţilor pentru a se putea muta în apartamentele pe care unii le-au achitat integral şi schimbarea administratorului judiciar, care susţine că mai este nevoie de doar 200.000 de euro ca primii locatari să se mute în complex.

„Cerem instituţiilor statului să intervină pentru că nu este normal, ca după ce domnul Onţanu (Nicolae Onţanu, primarul sectorului 2, în raza căruia este construit proiectul, n.r.), care a tăiat panglica la punerea pietrei de temelie, creditând astfel investitorul, să ne trimită acum în instanţă să ne rezolvăm problemele. Cerem de asemenea schimbarea administratorului judiciar pentru că nu reprezintă echidistant interesele tuturor părţilor implicate în proiect”, a declarat într-o conferinţă de presă Florin Vasile, unul dintre cumpărătorii din complex, care a format şi o asociaţie a cumpărătorilor, scrie Money.ro.

Tribunalul Bucureşti a hotărât la sfârşitul lunii iunie intrarea în procedură generală de insolvenţă prin reorganizare a Eurohabitat, dezvoltatorul Planorama, iar instanţa a numit şi un administrator judiciar, firma Conexpert.

Reprezentanţii asociaţiei cumpărătorilor susţin că administratorul judiciar nu a inclus în lista creditorilor niciun cumpărător, ci doar persoane fizice terţe sau juridice înregistrate în paradisuri fiscale, prezentând un document transmis de administrator băncii Piraeus, creditorul proiectului.

Printre creditori se numără, potrivit cumpărătorilor, şi Eldar Gill, unul dintre investiorii iniţiali din proiect, cu o creanţă de 130.000 de euro.

Tabelul preliminar cuprinde creanţe în valoare de aproape 15 milioane de euro ale unor terţe persoane fizice sau societăţi offshore. Mai mult, cumpărătorii precizează că administratorul judiciar a propus intrarea Eurohabitat în procedură simplificată a falimentului, motivând că nu pot fi găsite actele constitutive şi contabile ale firmei, că nu poate fi găsit administratorul şi că debitoarea nu are niciun bun în patrimoniu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata