Curtea de Apel Bacău a decis că Stavarache rămâne în arest până pe 22 august

Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, rămâne în arest preventiv până pe 22 august, a decis, luni, o instanță a Curții de Apel Bacău.

Avocații acestuia au anunțat, însă, că vor contesta decizia judecătorilor băcăuani la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în urmă cu patru zile de procurorii DNA, împreună cu doi oameni de afaceri băcăuani, proprietari de firme media locale (televiziune și ziar), acuzați de luare de mită. Stavarache este suspectat în cinci cazuri, Liviu Goian, administratorul televiziunii băcăuane 1TV, de trei infracțiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Cenușă, patronul ‘Ziarului de Bacău’—de două infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Romeo Stavarache, Liviu Goian și Liviu Cenușă au fost arestați preventiv în data de 1 iulie, la solicitarea procurorilor DNA, după ce edilul a încălcat condițiile de eliberare sub control judiciar. În seara zilei în care fuseseră reținuți pentru anchetă, în urma unei hotărâri luate de o instanță a Curții de Apel Bacău de cercetare a acestora în libertate sub control judiciar, la eliberarea din Arestul Poliției Bacău, cei trei au plecat în aceeași mașină, discutând mai multe ore la Stavarache acasă, deși nu aveau voie să ia legătura unul cu celălalt.

Imediat după emiterea mandatului de arestare, Romeo Stavarache a fost suspendat din funcție de prefectul județului, Dorian Pocovnicu, decizie urmată imediat de declanșarea acțiunilor legale pentru completarea echipei de conducere a primăriei Bacău, prin preluarea atribuțiilor primarului de către viceprimarul Vasile Tescaru, precum și prin numirea unui viceprimar interimar.

Romeo Stavarache mai fusese trimis în judecată, în luna aprilie, tot de către DNA, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

1TVLiviu Goianluare de mitaRomeo Stavarache
Comentarii (0)
Adaugă comentariu