Curtea de Apel Piteşti ar putea pronunţa miercuri sentinţa în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă

Curtea de Apel Pitești ar putea pronunța miercuri sentința în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă, polițistul condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Ședința este programată de la ora 8,30, dosarul lui Cristian Cioacă fiind singurul aflat pe rolul completului de judecată, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor din Argeș.

Instanța de apel a amânat deja de două ori pronunțarea în această cauză, mai întâi pe 20 mai, când s-a încheiat cercetarea judecătorească în cauză, iar apoi pe 27 mai, când a fost stabilit noul termen.

Instanța de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au mai fost audiați ulterior mama și fratele Elodiei, Emilia și Robert Ghinescu, în calitate de părți civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.

Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibași, după ce completul de divergență al Curții de Apel Pitești a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-și activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat și la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata