Curtea de Conturi a României va colabora cu omologii din Coreea de Sud pe segmentul activităților de prevenire și combatere a corupției

Curtea de Conturi a României şi Comitetul pentru Audit şi Inspecţie din Coreea de Sud vor colabora pe segmentul de expertiză în activităţile pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, existând în acelaşi timp discuţii privind schimbul de informaţii între cele două entităţi, în special în domeniul auditului IT, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

„Am identificat, alături de domnul preşedinte Choe Jaehyeong, temele de interes comun din domeniul auditului pe care le vom aprofunda în perioada următoare. Având în vedere similitudinea dintre cele două Instituţii Supreme de Audit, am convingerea că schimbul de informaţii, mai ales din domeniul auditului IT, reprezintă o sursă importantă de progres şi plus valoare pentru Curtea de Conturi a României”, a afirmat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României.

La rândul său, Choe Jaehyeong, preşedintele Comitetului pentru Audit şi Inspecţie al Republicii Coreea, a menţionat sprijinul pe care România îl acordă instituţiei pentru candidatura de a deveni membru în Comitetul de Audit al ONU pentru perioada 2020-2026.

„Ne bucură mult vizita colegilor din România şi vreau să le mulţumesc cu această ocazie pentru susţinerea candidaturii instituţiei noastre pentru a deveni membru în Comitetul de Audit al ONU pentru perioada 2020-2026. Vreau să asigur Curtea de Conturi a României de sprijinul nostru viitor în organismele internaţionale în care suntem parteneri. Astfel de întâlniri întăresc legăturile dintre Instituţiile Supreme de Audit şi creează premisele aprofundării cooperării profesionale dintre noi”, a spus oficialul sud-coreean.

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, alături de o delegaţie a instituţiei, a efectuat, în perioada 10 – 14 noiembrie 2019, o vizită oficială la Seul, la invitaţia omologului său, Choe Jaehyeong, preşedintele Comitetului pentru Audit şi Inspecţie al Republicii Coreea.

Potrivit sursei citate, pe agenda discuţiilor, principalele teme abordate au vizat dezbaterea aspectelor de interes comun privind utilizarea analizei de risc în selectarea temelor de audit şi a instrumentelor specifice sistemului informatic în sprijinirea activităţii de audit.

Pe durata vizitei, delegaţia României a fost primită şi de către Yong-sik Moon, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Societate Informaţională (NIA), cu sediul în Je-Ju, context în care au fost purtate discuţii privind strategia naţională de informatizare a societăţii din Republica Coreea, respectiv obiectivele strategice de dezvoltare pentru următorii trei ani.

De asemenea, discuţiile s-au concentrat pe o serie de subiecte privind relaţia instituţională a celor două instituţii de audit cu Parlamentele naţionale, analiza activităţii specifice de audit din perspectiva indicatorilor de performanţă, precum şi expertiza Comitetului pentru Audit şi Inspecţie al Republicii Coreea în activităţile pentru prevenirea şi combaterea corupţiei.

Din delegaţia oficială, alături de preşedintele Curţii de Conturi a României, au făcut parte consilierii de conturi Petru Lakatos, Attila Dezsi şi Bogdan Stan.

Sursa foto: curteadeconturi.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata