Dacă legea pensiilor nu va fi îmbunătăţită, probabil vom avea şi o moţiune de cenzură pe această temă

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat miercuri (28 aprilie 2010) că social-democraţii sunt decişi să folosescă toate mijloacele parlamentare, inclusiv moţiunea de cenzură, dacă Legea unitară a pensiilor nu va fi îmbunătăţită.

‘Am fost nevoiţi astăzi să tragem un semnal de alarmă, să depunem o moţiune simplă, pentru a atrage atenţia Guvernului că Legea pensiilor necesită dezbatere şi îmbunătăţire în continuare. Dacă PDL, ca cei care votează în Senat proiectul de lege, va avea în continuare un astfel de comportament, probabil vom avea şi o moţiune de cenzură’, a spus Greblă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, proiectul Legii pensiilor vizează retroactivitatea lui, ceea ce va crea probleme grave de neconstituţionalitate. ‘Proiectul de lege vizează reducerea tuturor categoriilor de pensii. Nu va fi nici un pensionar în afara algoritmului de scădere a pensiilor’, a spus preşedintele Comisiei juridice din Senat.
La rândul său, liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a calificat ‘inadmisibil’ faptul că doar un singur amendament al PSD, cel care făcea referire la creşterea punctului de pensie la valoare de 45% din salariul mediu brut pe economie, să fie admis de Comisia de muncă.

‘Suntem uimiţi cum cei de la guvernare încearcă permanent să ne ducă în zona în care toate categoriile sociale sunt ale lor, ale dânşilor, că le iau apărarea, că ştiu să le apere interesele. Nenorocirea este alta: ei una spun şi alta fac’, a spus Toma. Totodată, senatorul Alexandru Cordoş a precizat că PSD se va lupta pentru adoptarea ‘fiecărei virgule din fiecare amendament’. ‘Nu cred că ne putem permite să-i lăsăm pe cei care doresc să umiliească în continuare, în general, pensionarii’, a spus Cordoş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata