Dacia Duster are probleme cu frânele?

După ce o publicaţie olandeză a fost la un pas de a răsturna un SUV Duster fără ESP, francezii de la L’Automobile Magazine spun că au găsit adevăratul punct slab al maşinii: frânele.

Cum arată testul francezilor: orice maşină care are nevoie de mai mult de 40 de metri pentru a se opri de la o viteză de 100 km/h (sau 70 de metri de la 130 km/h) pică testul, despre care jurnalistii francezi afirmă că are standardul ISO, relateaza Money.ro.

Publicaţia franceză spune că Duster, model care a devenit al treilea cel mai vândut SUV din Franţa, frânează slab în varianta 4×2 şi foarte slab în varianta 4×4.

Variantei 4×2 echipată cu motorul 1,5 dCi de 105 cai putere i-ai trebuit 42 de metri să oprească la primul test, respectiv 72 de metri la al doilea test. Variantei cu tracţiune integrală i-au fost necesari 46, respectiv 75 de metri. Totuşi, Dacia Duster se află într-o companie “plăcută”. Renault Koleos, primul SUV al mărcii franceze, a oprit în 77 de metri, de la 130 km/h, iar Mitsubishi ASX în 73 de metri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata