Dacian Cioloş confirmă că România are de returnat fonduri europene pe agricultură

România ar trebui să returneze din fondurile europene neutilizate pentru agricultură, însă nu mai mult decât alte state membre ale Uniunii Europene, a lăsat să se înţeleagă, vineri, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Înainte de o întrevedere cu prim-ministrul Emil Boc, la Palatul Victoria, Cioloş a fost întrebat de jurnalişti câţi bani are de returnat România către Comisia Europeană.

„Nu cred că mai mult decât în alte state membre”, a răspuns Cioloş.

Referitor la cuantumul fondurilor respective, Cioloş a evitat să dea un răspuns exact.
„Depinde, din ce perspectivă privim ‘mărunţişul’ ăsta, pentru unii e puţin… Nu e o chestie care ţine de comisari, este un dispozitiv administrativ care verifică tot ce se întâmplă în statele membre”, a explicat comisarul european pentru agricultură.

Şi preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şeful statului precizând că a discutat, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, despre returnările de finanţare pe care România ar trebui să le facă, cerând flexibilitate.

„Am vorbit cu Barroso şi am ridicat problemele pe care le avem pe agricultură, cu returnările pe care trebuie să le facem şi am cerut flexibilitate, pentru că România a coborât de la o rată de 12%, apoi 6% la 3,5% anul acesta erori în alocări”, a declarat şeful statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata