Daimler: scădere a profitului pe trimestrul 3 din 2009

Constructorul auto german Daimler a inregistrat un profit net in al treilea trimestru in valoare de 56 de milioane de euro, in scadere de 74% pe an, insa a precizat ca se asteapta la un rezultat pozitiv in al patrulea trimestru al anului, informeaza cotidianul “Les Echos”.

În al treilea trimestru, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 19,3 miliarde de euro, in scadere cu 21%, a indicat grupul intr-un comunicat, confirmând cifrele anuntate in urma cu o saptamâna.
Vânzarile in al treilea trimestru au scazut cu 26% pe an, la 386.461 de unitati. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la camioane (-46%), sector in care Daimler este numarul unu mondial.

Însa, fata de trimestrul precedent, vânzarile au scazut cu doar 1%. Daimler si-a publicat saptamâna trecuta rezultatele trimestriale provizorii, mai bune decât se asteptau analistii economici, datorita cresterii vânzarilor Mercedes-Benz.
Grupul, grav afectat de criza economica, a decis un plan masiv de economis ire in valoare de patru miliarde de euro. Pe ansamblul lui 2009, Daimler a confirmat ca se asteapta la o “scadere importanta a vânzarilor si a cifrei de afaceri”, fata de 2008.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata