Au început lucrările de reabilitare a centurii municipiului Târgovişte

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), au început joi, 3 iunie, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

”Pe lângă toate celelalte proiecte pe care le aveţi la Târgovişte prin fonduri europene, inclusiv cele din turism, cred că şi acesta va aduce mulţumirea celor din municipiu şi a celor care tranzitează localitatea”, a spus ministrul Udrea, la inaugurarea lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili, iar perioada de implementare este de 40 de luni.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie, acolo unde va fi posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Conducerea Primăriei Târgovişte susţine că podul de la Teiş va fi dublat prin construcţia unui pod nou.

Inelul de centură este alcătuit din următoarele segmente de drum: strada Petru Cercel, strada Laminorului, Calea Câmpulung, bulevardul Eroilor, Calea Ialomiţei, Aleea Sinaia, Aleea Mănăstirea Dealu, strada Magrini şi strada Cărămidari.

La finalizarea proiectului, se aşteaptă ca blocajele rutiere să se diminueze considerabil, prin devierea traficului greu din centrul municipiului.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a efectuat, joi, o vizită la mai multe obiective de investiţii în infrastructură din judeţul Dâmboviţa.

În localitatea Corneşti, Elena Udrea a fost prezentă la recepţia lucrărilor de reabilitare a DJ 101G, proiect realizat în asociere de Consiliile Judeţene Dâmboviţa şi Prahova. Investiţia a fost realizată prin Programul Operaţional Regional (POR).

De asemenea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a inaugurat lucrările de execuţie a drumului de centură al municipiului Târgovişte şi a vizitat două unităţi de învăţământ din oraş care se află în proces de reabilitare şi modernizare cu fonduri POR.

La Pucioasa, reprezentanţii administraţiei locale i-au prezentat ministrului Elena Udrea un proiect de dezvoltare a zonei turistice din staţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata