Dan Costescu (MT): Autostrada Piteşti – Sibiu va fi finalizată în totalitate în 2021

21

Noul termen pentru deschiderea în totalitate a Autostrăzii Piteşti – Sibiu este anul 2021, faţă de 2023 cum era iniţial, după ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluţii pentru devansare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă folosinţa mai devreme de această dată, a declarat, duminică, la Pro Tv, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

„Între priorităţile noastre este veşnicul proiect Piteşti-Sibiu. În acest moment, termenul este 2021 pentru întreaga autostradă, cu cele cinci tronsoane, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme, cu un an înainte. Este foarte important mai ales pentru Piteşti — Curtea de Argeş, care va fi dată în funcţie odată cu drumul naţional care va circula spre judeţele Vâlcea şi Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcţie pentru că, din 2020, aceştia vor putea circula în alt regim către destinaţiile lor”, a spus ministrul Dan Costescu.

Acesta a subliniat că tronsoanele de capăt vor fi gata primele, încă din anul 2020. Sectorul Piteşti-Curtea de Argeş, estimat a fi finalizat în 2020, este important pentru că odată cu el „vom sincroniza şi realizarea” traficului pe drumul naţional care pleacă pe sub munte, afirmă ministrul Transporturilor.

„Toţi conducătorii vor putea merge pe acest tronson dincolo de Târgu Jiu. Șoferii vor scăpa astfel de traversarea Dealului Negru spre Râmnicu Vâlcea. Din cealaltă parte, în 2020, va fi gata şi tronsonul Sibiu-Boiţa”, a adăugat şeful MT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News