Dan Diaconescu din nou la DNA

Patronul televiziunii OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat luni dimineaţă, 19 iulie, din nou la DNA, după ce şi săptămâna trecută a venit la Parchet pentru a lua la cunoştinţă noua acuzaţie de şantaj.

Acesta a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ o jumătate de oră, că nu poate să dea declaraţii într-un dosar în care nu ştie exact despre ce este vorba.

„Din nou nu au probe. O să mai caute poate zilele următoare. (…) Procurorul de caz a fost începând de astăzi avansat de şeful secţiei pe o perioadă limitată de timp”, a spus Diaconescu.

Ziaristul a dat asigurări că nu a minţit atunci când a spus că a avut o convorbire, la telefon, cu şeful statului, Traian Băsescu, în care acesta i-ar fi spus că nu din cauza lui a fost arestat.

„În 15 ani de carieră jurnalistică nu am minţit nici măcar o dată. Evident că am vorbit cu Traian Băsescu. Am vorbit foarte mult şi foarte multe şi am dat publicităţii, în emisiunea lui Stelian Tănase, doar ceea ce am convenit, să spunem aşa, împreună cu preşedintele Traian Băsescu în urma acelei convorbiri. Aşa este frumos din partea unui ziarist”, a precizat Diaconescu.

Patronul OTV a mai menţionat că într-o emisiune care va avea loc luni seara va vorbi şi despre posibila lui nominalizare ca şi candidat din partea PDL, nominalizare care ar fi dus la arestarea sa.

„Pentru că asta a şi dus la arestarea mea, că în loc de Elena Udrea sau Emil Boc să candideze la preşedinţie din partea PDL subsemnatul”, a explicat patronul OTV. Acesta a mai spus că a avut o tentativă de a mai candida şi la alegerile precedente, dar cineva s-a opus, iar el a fost atunci de acord.

Dan Diaconescu a mai precizat că l-a invitat luni pe procuror să vină la el la emisiune.

„A spus că va veni cu multă plăcere, dar sigur să nu vorbim despre caz”, a arătat Diaconescu.

Patronul OTV a menţionat, la intrare în sediul DNA, că se caută ”răscolirea” unui alt dosar din 2008 despre un invitat dintr-o emisiune de noapte de la postul său de televiziune care ar fi făcut anumite ilegalităţi.

„Toţi procurorii din această clădire lucrează în cazul meu. La fel şi toţi procurorii de la DIICOT. S-a trecut deja de un buget de şase milioane de euro, record, pe care autorităţile române îl cheltuiseră în cazul RAFO. Acum sunt de departe pe locul întâi. Aşadar, sunt pericolul public numărul unu al României din ultimii 20 de ani încoace”, a spus ziaristul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata