Dan Diaconescu, reţinut pentru 24 de ore: „În 2014, o să mă vedeţi candidând la preşedinţie”

– Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, şi realizatorul de emisiuni al acestui post Doru Pârv au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru 24 de ore

– Procurorii DNA susţin că Dan Diaconescu ar fi primit 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la primarul comunei arădene Zărand, Ioan Moţ, pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea acestuia.

 

Dan Diaconescu, a ieşit, marţi dimineaţa, 22 iunie, din sediul DNA, cu cătuşe la mâini. „Am fost tras pe sfoară. Sunt primul ziarist din România arestat pentru un promo”, a spus Dan Diaconescu la ieşire din DNA. El a fost dus în arestul de la Cercetări Penale, după ce a fost reţinut de procurorii DNA.

Unul dintre avocaţii din dosar a afirmat că ordonanţa de reţinere a fost emisă de procurori la ora 6,00. Dan Diaconescu, a fost audiat de procurorii DNA timp de aproximativ 15 ore.

Doru Pârv, acuzat de complicitate la şantaj, a fost adus la DNA în noaptea de luni spre marţi pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat şi Dan Diaconescu.

Cei doi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, a spus unul dintre avocaţi, marţi dimineaţă, el susţinând că ţinta acestui dosar este Dan Diaconescu.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, luni, că patronul OTV este acuzat de procurorii DNA de şantaj şi ameninţare. Potrivit acestuia, lui Dan Diaconescu i s-a adus la cunoştinţă că a fost pus sub învinuire. Avocatul a mai precizat că procurorii nu au nicio probă în afara unui „promo” înainte de o emisiune din iulie 2009.

În rezoluţia de urmărire penală a lui Diaconescu se arată că, în calitate de acţionar şi administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, acesta a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Doru Pârv, în scopul de a determina pe persoana vătămată Ion Moţ, primar al comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro.

Conform documentului, care este datat 18 iunie 2010, sub presiunea acestor ameninţări din suma pretinsă iniţial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei.

Procurorii DNA au efectuat, luni, percheziţii la sediul OTV din Bucureşti şi la locuinţa lui Dan Diaconescu pentru a căuta mai multe casete care ar constitui probe într-un dosar penal în care Doru Pârv, persoană care a participat la emisiuni ale postului OTV, este cercetat pentru fapte de corupţie.

Gândul scrie că bossul OTV a fost iniţial nedumerit de percheziţia DNA, după care a ajuns la concluzia că nu e vorba de o farsă, ci de un abuz, situaţie în care ar avea de optat între trei variante. Prima ar fi să-şi transforme televiziunea într-un offshore, pentru a nu mai da socoteală autorităţilor române. A doua, să vândă OTV-ul, pentru a scăpa de „persecuţiile” la care l-au supus, pe rând, guvernările postdecembriste. Cea de-a treia este, de altfel, şi cea mai „drastică”: va înfiinţa un partid politic şi va „ataca”, la viitoarele alegeri, Cotroceniul. „În 2014, o să mă vedeţi şi pe mine, cu un mare alai de oameni nemulţumiţi, candidând la preşedinţie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata