Dan Şova: România trebuie să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, consideră că este foarte util pentru România să acționeze în mod unitar, să își facă aliați și parteneri importanți pe plan european și să demonstreze că ia în serios rolul de comisar european – acela de reprezentare a tuturor cetățenilor europeni, fără a se ține cont de partizanatele politice.

El apreciază că desemnarea Corinei Crețu în funcția de comisar european pentru Politică Regională reprezintă un succes pentru toată România și o recunoaștere a rolului pe care țara noastră și l-a câștigat pe plan european.

Totodată, susține Dan Șova, premierul Victor Ponta reprezintă o forță care unește românii în jurul unui scop comun: susținerea comisarului european propus de România.

„Prin scrisoarea transmisă către toate forțele politice reprezentate în Parlamentul României, prin care este solicitată susținerea pentru candidatul țării noastre la Comisia Europeană, premierul Victor Ponta a demonstrat că reprezintă o forță care unește românii în jurul unui scop comun, în interes național.

Victor Ponta a acționat într-un mod elegant față de reprezentanții Opoziției, Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga, a evitat atacurile și a dat dovadă de o atitudine matură, deși cei doi politicieni au încercat să saboteze România trimițând plângeri la Bruxelles și susținând propaganda negativă a lui Traian Băsescu”, a arătat Dan Șova într-un comunicat transmis joi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata