Dan Stoenescu – propus ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni

Dan Stoenescu s-a născut la 4 noiembrie 1980, la Constanța.

A absolvit Austin College din Texas, SUA, cu o diplomă de licență în Studii Internaționale (2003) și, în 2005, a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick, Marea Britanie.

A mai urmat cursuri post-universitare cu specializarea Migrație Forțată și Studii asupra Refugiaților la Universitatea Americană din Cairo (2006) și are un doctorat în Științe politice, acordat de Universitatea din București (2009), tema dizertației fiind ”Naționalismul arab modern și identitate islamică după 1987”.

A urmat cursuri la European Security and Defence College la Bruxelles, Netherlands Instititute of International Relations Clingendael la Haga, Institutul Matías Romero la Ciudad de Mexico și Institutul Saifi pentru limba arabă în Beirut.

A predat cursuri la Universitatea din București și la Institutul Diplomatic Român. A scris mai multe cărți, eseuri și articole despre Lumea Arabă și Orientul Mijlociu. Interesele sale academice includ naționalismul arab, identitatea islamică, Hamas, Hezbolah și Frăția Musulmană. Pe parcursul carierei sale, a militat pentru drepturile românilor din diaspora și pentru păstrarea limbii, culturii și identității românești în afara granițelor.

A lucrat, la Cairo, la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați și la Organizația Internațională pentru Migrație.

A lucrat, în calitate de diplomat, la Madrid și la Beirut și a fost președinte al European Union National Institutes for Culture în Liban, pentru două mandate consecutive, ca reprezentant al Institutului Cultural Român.

În 2000, s-a numărat printre fondatorii Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni și apoi a înființat Centrul pentru Educație Democratică.

Vorbește spaniolă, franceză, italiană, engleză, portugheză și arabă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata