Dăncilă anunță că PSD va susține candidatura Adinei Vălean în PE: Vorbim despre un român

Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va susține candidatura Adinei Vălean pentru funcția de comisar european și social-democrații vor da un vot pozitiv în Parlamentul European, fiind vorba despre un român.

„Vorbim despre un român. Chiar dacă aici avem dispute politice, nu vom face ceea ce a făcut PNL, ca să critice candidații. Noi vom susține, deoarece este vorba despre un român și nu vrem să ducem războiul intern în plan extern. Suntem oameni responsabili și ne interesează imaginea țării. Vom susține candidatura Adinei Vălean”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR1.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, a primit joi aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu a anunțat pe Twitter rezultatul în cazul Adinei Vălean.

„Comisia pentru Transporturi a Parlamentului UE a acceptat desemnarea Adinei Vălean și o recomandă pentru funcția de comisar al Transporturilor”, a scris Marian Jean Marinescu, joi, pe Twitter.

Favorabile desemnării lui Vălean pentru această poziție au fost grupurile europarlamentare ale PPE, S&D, „Înnoim Europa”, Identitate și Democrație (ID), Conservatorilor și Reformistilor Europeni (ECR) și Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, au adăugat sursele politice. Singurii care au susținut solicitarea unor informații suplimentare de la Adina Vălean au fost cei de la grupul Verzilor din PE.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata