Dăncilă: Guvernul interimar nu poate adopta proiectul de buget pe anul 2020

Viorica Dăncilă a declarat că guvernul pe care îl conduce nu poate adopta proiectul de buget pe anul 2020, fiind unul interimar, care nu poate adopta ordonanțe de urgență sau proiecte legislative. ”Iohannis poate fi mulțumit – a aruncat România în aer”, a mai spus ea.

”Cred că la această întrebare trebuie să răspundă domnul președinte Iohannis. Așa cum a ieșit public și a declarat că această moțiune trebuie să treacă, guvernul trebuie demis, cred că este datoria dânsului să găsească și soluții. Este foarte ușor să dai ceva la o parte și să pui nimic în loc. Vedem că șase formațiuni politice, în frunte cu președintele României, cel care ar trebui să fie un mediator, un facilitator de de consens, s-au chinuit și aud at acest guvern jos”, a declarat duminică Viorica Dăncilă, întrebată ce se întâmplă cu proiectul bugetului de stat dacă nu va fi învestit un guvern până în luna noiembrie.

Ea a reclamat faptul că liberalii nu au prezentat încă un program de guvernare sau componența guvernului Orban.

”Oamenii nu știu de azi pe mâine ce-i așteaptă, pensionarii sunt îngrijorați, bugetarii sunt îngrijorați, primarii sunt îngrijorați penru proiectele pe care le au, dar nu vedem niciun răspuns dat. Vedem un președinte, care e președintele de facto al PNL, care participă la ședințele PNL, ceea ce arată că România este împărțită în două – PNL, președintele Klaus Iohannis și restul oamenilor”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că guvernul interimar nu poate adopta ordonanțe de urgență sau proiecte legislative.

”Pentru proiecția bugetară avem nevoie de un proiect de lege. Deci pot să spun că Klaus Iohannis poate fi mulțumit – a aruncat România în aer”, a conchis premierul interimar.

În urma demiterii guvernului prin moțiunea de cenzură, adoptată pe 10 octombrie, Executivului i s-au restrâns competențele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata