Dăncilă: Îi spun președintelui Klaus Iohanis să lase justiția în pace, să o lase să fie independentă

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis „să lase justiția în pace” și să lase justiția să fie independentă, în contextul în care șeful statului a afirmat că PNL va rezolva și problema Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

„Eu îi spun președintelui Klaus Iohannis să lase justiția în pace, să lase justiția să fie independență. Eu am spus că nu o să intervin în justiție, nici să desființez Secția specială, dar iată că președintele României face acest lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Chestionată dacă este de părere că se joacă soarta Secției de anchetare a magistraților, prin moțiunea de cenzură care își propune dărâmarea Guvernului actual, Viorica Dăncilă a răspuns: „După cele declarate de domnul Iohannis, cred că da”.

„Cred că mai sunt și alte mize. Dacă s-a făcut referire la Secția specială, probabil că mai sunt mize legate de justiție, numirile. Eu sper să nu mai avem situații de genul procurorului Protocală, sper să avem o justiție independentă și să fie numiți oameni care să nu poată fi controlați politic. De aceea am și venit cu un om din cadrul justiției, mă refer la Dana Gîrbovan”, a mai explicat șeful Executivului.

Klaus Iohannis a declarat, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov care a avut loc miercuri, în Capitală, că PSD a fost pe contrasens cu românii, încă de când a preluat guvernarea. Șeful statului a precizat că s-a opus amnistiei și grațierii, modificării Codurilor penale și a legilor justiției, însă a mai rămas de rezolvat problema cu Secția de anchetare a magistraților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata