Dăncilă: Nu mă voi retrage de la conducerea PSD. Este normal să existe și colegi nemulțumiți

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu renunță la funcția de șef al PSD, chiar dacă există și social-democrați nemulțumiți de acțiunile sale. Aceasta a afirmat că va avea loc un congres după alegerile prezidențiale.

„Suntem o echipă unită și vom merge înainte. După alegerile prezidențiale probabil va avea loc un congres. Nu este o problemă organizarea unui congres, dar după alegerile prezidențiale, pentru că la ora 12.00 noaptea se intră în campanie, nu avem timp de congres.”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă ia în calcul retragerea de la conducerea PSD.

Liderul social-democraților a admis că au fost și nemulțumiri în partid.

„Întotdeauna pot exista și nemulțumiri. Este foarte greu ca să mulțumești pe toată lumea, dar colegii mei sunt convinsă că vor vorbi despre realizările acestui Guvern. Sunt de acord că întodeauna pot exista și nemulțumiri. E foarte greu să mulțumești pe toată lumea.”, a motivat aceasta.

Despre afirmațiile cum că s-a depărtat de membrii propriului partid, Viorica Dăncilă a spus că „este adevărat că întotdeauna este loc și de mai bine”, dar „premierul a avut foarte multe sarcini pe cap”.

„Președinția PSD…, am deținut și președinția rotativă. Au fost o grămadă de lucruri pe care a trebuit să le gestionez. Mi-am dorit întotdeauna dialogul cu colegii mei și cred că am fost președintele care a avut cele mai multe Comitete Executive. Sunt adeptul faptului că dialogul rezolvă multe din problemele partidului.”, a conchis aceasta.

Viorica Dăncilă a fost demisă din funcția de premier, joi, în urma votului moțiunii de cenzură.

„Au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu e problemă. Le doresc celorlalți să vină cu un guvern și o formulă guvernamentală. Fac apel la președinte să mominalizeze cât mai curând un premier, dacă se poate și astăzi „, a spus Viorica Dăncilă, joi.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, 4 împotrivă.

CEx al PSD va avea loc, vineri, la ora 18.30.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata