Dăncilă spune că ar iniția un referendum pentru ridicarea imunității Președintelui României

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată care este primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge șef al statului, că ar iniția un referendum pentru ca Președintele României să nu mai aibă imunitate, chestiune care, în 2014, a rămas doar la nivel de promisiune a lui Klaus Iohannis.

Care e primul lucru pe care îl veți face dacă ați ajunge la Cotroceni?

„Voi iniția un referendum astfel încât președintele României să nu mai aibă imunitate și pentru a realiza eu promisiunea făcută în 2014 de Klaus Iohannis. Așa cum am fost premier un an și nouă luni și nu am avut imunitate, consider că nici președintele nu trebuie să aibă”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă la sediul PSD, întrebată care este primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge la Cotroceni.

Liderul PSD a adăugat că, în cazul în care ar fi președinte, ar merge la Consiliul European ca să lupte pentru România, astfel încât țara noastră să primească alocări de fonduri pe domenii de interes.

„În al doilea rând, aș merge în Consiliul European și aș lupta pentru România. Pe 1 decembrie se votează noua Comisie Europeană. E foarte importantă să existe o convergență pentru fondurile alocate fermierilor, să avem din nou alocări pentru tinerii care vor să se implice în agricultată. Aș lupta ca pe politica de coeziune România să aibă o alocare substanțială”, a conchis Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata