Dăncilă,despre organizarea de anticipate în cazul în care câștigă alegerile: Nu voi face acest lucru

Viorica Dăncilă a declarat,duminică,faptul că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie,nu va dizolva Parlamentul pentru a provoca alegeri anticipate.Totodată,președintele PSD a precizat că este pregătită de alegeri anticipate în cazul respingerii învestiturii Guvernului PNL.

Întrebată dacă va provoca alegeri anticipate în cazul în care câștigă alegerile prezindețiale, Viorica Dăncilă a răspuns> „Nu voi face acest lucru. Pentru noi este improtantă stabilitatea României(…) Nu este neapărată organizara de alegeri anticipate”.

Totodată, președintele Partidului Social Democrat a declarat că partidul său este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care Guvernul PNL nu va obține votul de învestitură.

„Noi suntem pregătiți să mergem și în anticipate dacă acest lucru se dorește”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziție 10 zile, de la data desemnării, pentru formarea unui Guvern PNL și obținerea votului de învestitură în Parlament. În cazul respingerii acestei propuneri de două ori de către Parlament, este posibilă dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata