Daniel Constantin a înmânat primele atestate pentru 13 produse obţinute după reţete consacrate

Daniel Constantin, viceprim-ministru și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat, vineri, primele 13 atestate pentru produse obținute după rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii.

Astfel, președintele Angst, Sorin Minea, a primit atestatele pentru șapte rețete consacrate: crenvurști cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, mușchi file afumat, parizer și salam Torpedo. Directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru șase rețete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă București și împletiții suprapuși.

Aurel Popescu a subliniat că se așteaptă ca în perioada următoare să apară și produse din lapte realizate după rețete consacrate. La rândul său, Sorin Minea a menționat că se așteaptă să existe tentative din partea unor producători de a încerca să se înscrie cu rețete consacrate, dar care să nu le respecte ulterior, „însă aceștia vor fi prinși”.

Rețeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești, la care operatorii din sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării.

MADR, Ministerul Sănătății și ANPC au elaborat în acest an un ordin comun care reglementează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii din sectorul alimentar ce produc și comercializează produse alimentare conform rețetelor consacrate românești. Produsele astfel fabricate sunt considerate produse de calitate, cu o compoziție îmbunătățită, garantate de MADR și a căror calitate este constantă la nivel național.

Atestatul de produs alimentar obținut conform rețetei consacrate românești este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplinește criteriile și cerințele care au stat la baza acordării acestuia. Toate produsele atestate astfel vor fi etichetate cu logo-ul ‘Rețeta consacrată’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata