Daniel Constantin: Cea mai mare zonă de legume calamitată din ţară a fost în Dâmboviţa

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Voinești, că în județul Dâmbovița a fost cea mai mare zonă calamitată de culturi de legume, de peste 3.200 de hectare, în special în Lungulețu, unde se cultivă cartoful.

Ministrul Agriculturii a fost întrebat de un producător agricol despre acordarea despăgubirilor în caz de calamitate. ”Am dat hotărârea de Guvern prin care am alocat un sprijin de 53 de milioane de lei, la nivel național, pentru toți cei care au avut culturi calamitate în perioada ianuarie-august 2014.

În județul Dâmbovița, pentru că aceste calamități trebuie să fie constatate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dacă s-a notificat acel inspectorat cu siguranță veți putea primi. Depunerile de cereri încă nu s-au încheiat”, a răspuns ministrul Daniel Constantin.

Acesta a făcut și un bilanț al pagubelor produse în agricultură de calamități, la nivelul județului Dâmbovița.

”Vă spun ce avem până în momentul de față: 3.500 de potențiali beneficiari, pe județul Dâmbovița, în felul următor pentru cultura grâului — 2.400 de hectare calamitate, 1.500 hectare la porumb, floarea soarelui — 247 hectare, orz — cinci, legume în câmp — 154 de hectare. Sprijinul pe hectar la legumele în câmp este de 610 de lei, cred că este consistent.

La cartof au fost calamitate 3.200 de hectare. Am avut zona Lungulețu care a fost calamitată, la cartof, pe o suprafață imensă — 3.275 de hectare pentru cultura legumelor. Aici, în județul Dâmbovița, este zona cea mai mare care a fost calamitată din punct de vedere a legumelor. La plantațiilor pomicole am avut 1.200 de lei pe hectar pentru o suprafață de 235 de hectare”, a precizat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent, joi, în județul Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu producători agricoli din zonele Voinești și Titu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata