Daniel Constantin: Reducerea sprijinului pentru crescătorii de bovine ar „îngropa” acest sector

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, apreciază că, „dacă reduce sprijinul pentru crescătorii de bovine, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, îngroapă definitiv acest sector”.

„Intenţia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, de a reduce sprijinul pe cap de vacă de lapte de la 140 de euro la 68 de euro în 2010 ar fi lovitura de graţie prin care actualul ministru ar îngropa definitiv acest sector.

Această ameninţare la adresa crescătorilor de bovine are loc după ce, în campania electorală, preşedintele Traian Băsescu le-a promis fermierilor protestatari că ministerul le va plăti subvenţia pentru animale. După ce i-a minţit pe fermieri că-şi vor primi drepturile pentru a avea linişte de alegeri, acum, PDL îi obligă pe fermieri să-şi vândă animalele”, a declarat Daniel Constantin, potrivit Biroului de presă al PC.

Liderul conservator consideră că reducerea subvenţiilor pentru vacile de lapte este cu atât mai gravă cu cât, de la începutul anului, a fost eliminat şi sprijinul pentru lapte şi deja există ferme care se închid din această cauză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata