Daniel Dăianu (ASF): Avem o piaţă a asigurărilor cu multe probleme

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Dăianu, consideră că piaţa asigurărilor din România are multe probleme.

„Avem o piaţă a asigurărilor cu multe probleme. Important este ca ASF să facă în aşa fel încât cei care se ocupă de sectorul asigurărilor, prin ceea ce fac şi ce declară, să nu expună instituţia unor interpretări că deciziile sunt motivate politic. Niciun comunicat al Autorităţii nu trebuie să se abată de la ceea ce este şi scris şi nescris”, a declarat Dăianu, miercuri, la finalul audierii din Comisia de buget-finanţe din Senat.

Acesta a susţinut că ASF are mari carenţe cu sistemele informatice şi trebuie să se facă investiţii.

„Avem mari carenţe cu sistemele informatice şi trebuie să se facă investiţii serioase, întrucât atacurile cibernetice, care sunt peste tot, vulnerabilizează mai mult o logistică ce era foarte precară şi care chiar împiedică să monitorizăm pieţele”, a mai arătat prim-vicepreşedintele ASF.

La comisie au fost prezenţi miercuri Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte ASF, Ion Giurescu, vicepreşedinte responsabil cu pensiile private, Mircea Ursache, vicepreşedinte pentru piaţa de capital, şi vicepreşedintele Corneliu Moldoveanu, responsabil cu asigurările. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata