Daniela Pescaru a demisionat din funcția de secretar de stat la Finanțe. Decizia semnată de Dăncilă

Viorica Dăncilă a semnat câteva decizii înainte de a fi învestit Guvernul Orban, publicate în Monitorul Oficial. Daniela Pescaru a fost eliberată, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul de Finanțe, iar Bogdan Ionuț Dintoi a fost numit la șefia DLAF.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Daniela Pescaru se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice”, se arată în decizia semnată de Viorica Dăncilă și publicată în Monitorul Oficial.

De asemenea, a fost numit ca vicepreședinte al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor Constantin Aprodu.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, domnul Constantin Ilie Aprodu se numește în funcția de vicepreședinte al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu rang de subsecretar de stat, pentru un mandat de patru ani”, conform decizie publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Ionuț Dintoi a fost numit ca șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF), iar Marius Cătălin Vartic a fost eliberat, la cerere din această funcție.

„Art. 1 – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Bogdan Ionuț Dintoi se numește în funcția de șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, pentru o perioadă de 5 ani. Art 2 – Începând cu data prevăzută la art. 1 încetează aplicabilitatea prevederilor art. 2 din Decizia prim-ministrului nr. 271/2018 privind eliberarea domnului Marius Cătălin Vartic, la cerere, din funcția de șef, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 861 din 10 octombrie 2018”, potrivit deciziei care apare în Monitorul Oficial.

Daniela Pescaru era, potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, secretar de stat în cadrul instituției din anul 2014.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata