Datoria PSD rămasă după ultima campanie prezidenţială nu este o sumă mică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni (19 aprilie 2010) că datoria rămasă în urma ultimei campanii electorale ‘nu este o sumă mică’ şi că nu este simplu pentru un partid de opoziţie să găsească soluţii pentru acoperirea acesteia.

‘Este firească preocuparea conducerii de a asigura o vigoare în cheltuirea fondurilor. În primul rând, o asigurare de fonduri – să nu depăşeşti cheltuielile’, a spus Iliescu.
Preşedintele de onoare al social-democraţilor a precizat că nu a discutat acest subiect cu fostul lider al formaţiunii, Mircea Geoană, pentru că acesta „nu se prea sfătuia”.

‘N-am avut asemenea discuţii. El nu prea se sfătuia. Nici măcar când a mers la Timişoara nu s-a sfătuit”, a spus Ion Iliescu. Liderul de onoare a spus că nu ştie dacă datoriile de acum sunt mai mari decât cele rămase în urma altor campanii electorale şi a adăugat că nu ştie să fi avut restanţe ‘atât de mari’ după campaniile sale.
‘Eu nu-mi amintesc să fi avut datorii foarte mari după ce am terminat eu campaniile pe care le-am avut.

Nu am studiat problema. Dar nu ştiu să fi avut asemenea probleme’, a spus Iliescu. Liderul social-democrat a evocat, în context, anul 1997 – când PSD a intrat în opoziţie, şi când ‘sufla vântul prin sediile partidului”. ‘Atunci a apărut şi ruptura – Alianţa pentru România (APR).

N-a fost uşor, dar nu-mi amintesc să fi apăsat datoriile atât de mult asupra noastră faţă de activitatea curentă’, a spus fostul preşedinte, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD. Pe ordinea de zi a şedinţei BPN a PSD aflată în faţa membrilor biroului se află şi subiectul datoriilor rămase în urma campaniei din 2009. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a fost prezent la începutul şedinţei BPN-ului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata