Datorită deficitului de semiconductori se va afecta producţia de automobile şi vehicule comerciale uşoare

În prezent dar şi în continuuare, grupul german Continental AG şi-a redus estimările privind producţia de automobile şi vehicule comerciale uşoare în 2021, din cauza lipsei de semiconductori, care ar urma să persiste anul acesta, transmite Reuters.

Iniţial, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope previzionează că producţia auto ar urma să crească anul acesta cu 8% – 10%, după ce anterior prognozase un avans de 9% – 12%.

În contextul vănzărilor, estimările privind acestea la divizia auto ,pentru acest an, au fost revizuite în scădere, la 16,5 miliarde de euro, de la 17 miliarde de euro.

Acţiunile Continental înregistrau, joi un declin de 3,5% la Bursa de la Frankfurt.

De altfel, compania a raportat o creştere a vânzărilor de 50% în trimestrul doi din 2021 dar producţia de automobile a fost afectată de deficitul de semiconductori.

„În sectorul tehnologiilor auto, grupul simte cu siguranţă povara deficitului de cipuri”, a afirmat directorul general Nikolai Setzer.

Concret, vânzările au urcat la 9,9 miliarde de euro în trimestrul doi din 2021, în timp ce profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare s-a situat la 711 milioane de euro, faţă de pierderi de 635 milioane de euro în perioada similară din 2020.

Aşadar, toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în ţara noastră, astfel Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata