„De câte ori intru în Ministerul Agriculturii găsesc oameni care nu fac nimic”

„De cate ori intru in minister gasesc oameni care nu fac nimic. Transmit declaratii de colo-colo, pun fiecare cate o stampila. De asemenea, agentiile sunt extrem de aglomerate pe programe care nu merg. De multe ori au fost pusi oameni in pozitii de sefi pe criterii politice, care nu mai pot fi inlaturati pentru ca recurg la instanta, contestand decizia. Trebuie restructurat programul de lucru si trebuie redusa birocratia, de pe urma careia fermierii au de pierdut”, a spus Marcel Cucu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania.

.

La inceputul anului, in anticamera unuia dintre directorii din cadrul Ministerului Agriculturii, una din cele doua secretare urmarea la calculator un slide-show cu imagini care infatisau statui si animale si se plangea colegei ca nu va mai primi al 13-lea salariu.

Ambele fusesera, in prima parte a zilei, la un „control de ochi”, oferit gratuit de o companie privata angajatilor ministerului, informează Ziarul Financiar.

In acelasi timp, multi fermieri se plangeau de lipsa de profesionalism a angajatilor din birourile din teritoriu ale APDRP care au respins mii de proiecte pentru dezvoltare rurala solicitand acte aditionale sau estimand „ca tractorul care urmeaza sa fie achizitionat nu va incapea in depozit”, dupa cum s-a plans unul dintre agricultorii care a pregatit un proiect pentru a fi finantat de UE, dar care a fost respins.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata