De ce construieşte un dezvoltator eleno-britanic în România fără să aibă niciun client

– Dezvoltatorul imobiliar eleno-britanic Helios Phoenix are un sediu surprinzator de plin de viata, zeci de angajati „zumzaind” prin birou, desi activeaza intr-un domeniu in care concedierile au fost la ordinea zilei in ultimul an si jumatate. „Nu am vrut sa concediem pe nimeni, am taiat costurile in toate modurile posibile, mai putin in aceasta zona”, spune Costas Myrianthous, directorul companiei.


Compania a continuat, in perioada de criza, sa dezvolte proiectele industriale (spaţii logistice) pe care le avea in plan, ce-i drept intr-un ritm mai lent, mai ales ca nu a semnat niciun contract nou de inchiriere in ultimii doi ani, generand venituri doar din contractele existente pentru spatiile anterior finalizate, scrie Dailybusiness.ro.

Directorul Helios-Phoenix admite ca piata inchirierilor a fost foarte slaba. „Inchirierile de anul trecut au reprezentat doar 7-8% din volumul din 2008, pe piata”, a spus Myrianthous, arătând că decizia de a continua dezvoltarile a fost determinata de increderea in potentialul pietei.

„Suntem pe piata de multi ani (9 ani – n.r.) si nu as fi dorit sa fiu acum in nicio alta tara din Europa, pentru ca nu cred ca exista potential in multe alte tari de pe continent, in afara de Polonia si Romania„, spune Costas Myrianthous. „Imediat dupa ce criza se va domoli, primele doua tari care vor castiga vor fi Romania si Polonia„, considera Myrianthous.

In Europa de vest este mai greu decat aici, daca privim in viitor. Intr-adevar, in aceasta perioada, in Romania nu s-a intamplat mai nimic in imobiliare, insa potentialul este urias. Daca as opri dezvoltarile ar insemna o pensionare. Daca vrei, insa, sa ramai pe piata, trebuie sa fii inaintea jocului. Sa construim in criza este mult mai costisitor, pentru ca nu ai contracte de inchiriere, iar dobanzile la banca sunt mai mari, dar pe termen lung vom fi mai castigati”, a spus directorul dezvoltatorului imobiliar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata