De ce scapă greu băncile de apartamentele executate? Preţurile sunt mai mici cu doar 7% decât cer proprietarii

Preţurile apartamentelor din Bucureşti scoase la licitaţie de către bănci sunt mai mici cu doar 7% decât cele solicitate de proprietari. Dacă proprietarii mai pot lăsa la preţ în urma negocierii, la licitaţii preţurile de achiziţie pot fi chiar mai mari.

Cei care speră să facă o afacere bună prin achiziţia unor apartamente executate silit şi scoase la licitaţie de către bănci ar trebui să stea cu ochii în patru pe site-urile de profil pentru a prinde puţinele oferte cu adevărat avantajoase, în condiţiile în care, în medie, preţurile băncilor sunt mai mici cu doar 7% decât cele solicitate de proprietarii din Bucureşti, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Din anunţurile cu licitaţii au fost selectate zece apartamente de două şi trei camere din diverse zone ale Capitalei propuse de bănci spre vânzare în următoarele săptămâni. Pentu comparaţie, au fost căutate alte zece apartamente în aceleaşi zone, cu suprafeţe apropiate, scoase la vânzare de către proprietari. Ulterior au fost calculate preţurile solicitate pe metru pătrat de ambele categorii de ofertanţi şi valorile obţinute au fost comparate.

Astfel, în rândul ofertelor prezentate de bănci pot fi găsite şi locuinţe care pot fi considerate chilipiruri, ţinând cont de informaţiile destul de puţine prezentate în anunţurile de organizare a licitaţiei, dar sunt şi cazuri de apartamente pentru care pot fi găsite variante mai bune prin achiziţia „la liber” a proprietăţilor.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata