De ce trebuie să ții cont înainte să închei un acord cu o companie de leasing operațional

Leasingul operațional poate reprezenta o soluție foarte bună pentru orice antreprenor sau companie, națională ori multinațională, care are nevoie de o flotă de mașini ca să-și desfășoare businessul. Totuși, alegerea unei astfel de serviciu ar trebui analizată foarte bine înainte, deoarece un contract de leasing operațional implică niște costuri periodice. Dacă te gândești să apelezi la o firmă de leasing operațional, iată de ce ar fi bine să ții cont înainte de toate.

Fii atent la nevoi

În primă fază, gândește-te la nevoile tale de business. Ia în calcul dacă ai nevoie de o mașină sau de 50 de automobile ca să produci bani cu afacerea ta. Leasingul operațional reprezintă soluția perfectă pentru companiile care, pentru derularea activității lor, necesită zeci de mașini, bune de utilizat sute de mii de kilometri. Pentru firmele mici, aflate într-o continuă creștere și care își doresc să aibă un control mai bun când vine vorba de momentul înlocuirii flotei de mașini, leasingul financiar reprezintă o variantă mai bună decât leasingul operațional.

Cunoaște-ți cheltuielile

Bugetul disponibil reprezintă unul dintre cele mai importante criterii de avut în vedere la alegerea unei variante optime pentru gestionarea flotei de mașini. Dacă te decizi să optezi pentru o companie de leasing operațional, este obligatoriu să știi cât o să ai de plătit facturi în fiecare lună. Prin urmare, alege un furnizor care îți pune la dispoziție un calculator de leasing operațional, astfel încât să ai un control total asupra cheltuielilor tale cu închirierea mașinilor pentru firmă.

Cere o recomandare

Ai mai mulți prieteni antreprenori care lucrează cu diverși furnizori de servicii de leasing operațional? Dacă da, roagă-i să-ți povestească despre parteneriatele pe care le au cu respectivele companii de leasing operațional. Cere-le să-ți prezinte atât părțiile bune, cât și ceea ce îi nemulțumește la acordurile cu firmele de leasing operațional. De asemenea, pune-le  prietenilor tăi cât mai multe întrebări și roagă-i să-ți dea cât mai multe exemple concrete. Pe lângă recomandările prietenilor tăi antreprenori, folosește-te și de puterea Internetului pentru documentare. Ia-ți oricât de mult timp este nevoie dacă vrei să te asiguri că alegi cea mai bună companie de leasing operațional pentru nevoile tale. Dacă nu găsești „compania de leasing operațional perfectă”, alege furnizorul care bifează majoritatea criteriilor dintre cele dorite de tine.

Înțelege totul așa cum trebuie

Contactul pe care îl vei semna cu compania de leasing operațional s-ar putea să conțină o mulțime de termeni necunoscuți pentru tine. Înainte să bați palma cu furnizorul de servicii de leasing operațional, ar trebui să fii perfect conștient la ce o să te înhami. Prin urmare, pentru ca totul să fie în regulă, consultă-te cu un jurist de încredere, care să-ți explice exact ce drepturi și obligații vei avea pe durata contractului de leasing operațional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata